От този месец ще бъдат увеличени заплатите на служителите на Главните дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана". Това заяви министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова по време на посещение в затвора във Враца, съобщава Нова телевизия.

По думите й възнагражденията на служителите в затворите ще се вдигнат с 300 лева. Според нея процентното увеличение не било добър вариант, защото хората с по-ниски възнаграждения щели да получат и по-малка индексация.

Увеличението на заплатите в ГДО и ГДИН може да стане факт от 1 юли, смята Йорданова

Увеличението на заплатите в ГДО и ГДИН може да стане факт от 1 юли, смята Йорданова

Тя обясни, че до края на тази седмица предложенията трябва да са финализирани

Надежда Йорданова и казуса с експертизата за снимките на Бойко Борисов с кюлчета и пачки, огласена в Европейския парламент. Прокуратурата дължи отчетност на българското общество и е време да започне да я дава. Понякога тя отказва информация дори за предварителни проверки, които не са следствена тайна, каза правосъдния министър.

По думите й тя е изненадана от различния подход на държавното обвинение. Защо не информираха българските народни представители, а изпратиха документите в Брюксел, запита тя.

Йорданова засегна и темата за политическата обстановка в страната. Тя определи като мъдро държавническо решение консултациите, които Румен Радев свика, преди връчването на третия проучвателен мандат. Правосъдният министър изрази надежда, че политическите сили ще седнат на масата за преговори отново и ще се разберат.

По думите й ще е по-добре за страната, ако има действащ парламент. При предсрочни избори следващото Народно събрание ще започне да действа ефективно чак през ноември, каза още тя.

Йорданова поиска Гешев да уведоми НС за експертизата от снимките на Борисов
Обновена

Йорданова поиска Гешев да уведоми НС за експертизата от снимките на Борисов

"Обичайно главният прокурор отказва да информира парламента по текущи производства"