Истински екшън се е разиграл по улиците на Велинград, като двама полицаи пострадали. Инцидентът е станал снощи около 22.30 ч., когато на една от улиците в квартал „Анезица” във Велинград полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди“. Зад волана бил 27-годишен жител на квартала. С него пътували 30-годишният му брат и техен приятел от Гърмен.

Забелязвайки неадекватното поведение на шофьора и усещайки носещата се в колата миризма на алкохол, служителите на реда поискали да направят проверка с алкотест. Виждайки намеренията им, тримата мъже изскочили от автомобила и се разбягали.

Последвало преследване и двама от бегълците били застигнати от униформените. В момента на задържането, полицаите били пресрещнати от събрала се група съкварталци, въоръжени с дървени пръти и бутилки. За да осуетят задържането, войнствените мъже нанесли удар в гърба на единия от полицаите, а колегата му бил ударен в областта на главата. 

Униформените били принудени да стрелят предупредително във въздуха със служебното си оръжие. Междувременно на място пристигнали служители от полицейското управление в курорта и след предприето кратко издирване установили и задържали двамата братя. Бил задържан и съучастникът им, съобщават от МВР.

Дрегерът е отчел 1,57 промила алкохол в издишания от шофьора въздух. Взета му е кръвна проба за лабораторен анализ.

Двамата служители на реда са прегледани от екип на „Спешна помощ”. По първоначални данни те не са пострадали сериозно. За случилото се е уведомена и Районната прокуратура във Велинград, допълват от полицията.