ВКС потвърди решението на САС, с което са признати за виновни Джоно Младенов, Момчил Милчов и Иво Тилков за опит за умишлено убийство през 2013 г. на Георги Д., когото помислили за бежанец. 

Наложени са им наказания "лишаване от свобода" - на Джоно Младенов в размер на 16 години, на Момчил Милчов - 15 години, и на Иво Тилков - 18 години.

Осъдени са и да платят обезщетение от 200 000 лева. 

Биячите на Метин получиха общо 49 години затвор

Биячите на Метин получиха общо 49 години затвор

Младенов и Милчов бяха задържани още в съдебната зала

ВКС не споделя тезата, че подсъдимите не са съзнавали тежестта на стореното. Според съда няма доказателства, че някой от подсъдимите се е опитал да възпре другите или поне някого от тях

По делото е установено, че опитът е довършен и смъртта на пострадалия не е настъпила единствено поради адекватна медицинска намеса.

ВКС приема, че присъденото обезщетение в размер на 200 000 лв. е достатъчно да репарира преживените болки и страдания от действията на подсъдимите.

С международно издирване съдът връща един от побойниците над Метин

С международно издирване съдът връща един от побойниците над Метин

Съдът забрани на другите двама да напускат страната

Припомняме, че Георги Димитров-Метин бе зверски пребит в края на 2013 г. на ул. "Пиротска" в София, тъй като нападателите му решили, че е бежанец.

Миналата година СГС осъди на общо 49 години затвор биячите на Метин. Мъжете са осъдени за опит за умишлено убийство чрез нанасяне на много удари с ръце и крака в главата на Метин.