Бързо полицейско производство за шофиране след употреба на алкохол е образувано срещу водач на линейка на Центъра за спешна помощ във Велико Търново, съобщиха от БТА.

Около полунощ на 11 октомври в района на бензиностанция край главния път Русе-Велико Търново пътен патрул подал сигнал за спиране за проверка на линейката, но водачът отказал да се подчини. При последвалото преследване санитарният автомобил бил спрян.

Извършената проверка показала, че 42-годишният водач Огнян А. управлявал след употреба на алкохол с концентрация 1.25 промила. Той отказал да даде кръвна проба, но срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Няколко часа по рано при друг инцидент в Павликени пийнал 70-годишен водач на самоделен трактор без книжка блъсна линейка на местната болница, информираха от полицията.

Тракторът бил пригоден за рязане на дърва и неговия водач бил почерпен след като свършил услуга на съгражданин. Той обаче не успял да овладее машината и ударил линейката. За щастие при инцидента няма пострадали.

При направената проверка полицаите са установили, че Кръстьо П. управлявал резачката при концентрация на алкохол 1.35 промила.