Нападенията над полицаи зачестяват. Това отчете министърът на вътрешните работи Валентин Радев на месечния брифинг на министерството.

За 2015 г. нападенията над служители на реда са 196, за 2016 г.- 284, а само за първите шест месеца на тази година са 176, заяви Радев.

Министърът даде пример с Бургас, където посегателствата над полицаи през изминалата година са били 47. Само за първата половина на тази година в морския град има 37 такива инцидента.

Като друг кризисен район Радев определи Плевен. За 2016 г. там са били нападнати 24 полицая. През първите шест месеца на 2017 г. са регистрирани 13 посегателства над служители на МВР, добави Радев.

Високи са числата и в София и Хасково.

Проверяват за пропуски и охранителната фирма на обрания инкасо автомобил

Проверяват за пропуски и охранителната фирма на обрания инкасо автомобил

Все още няма арестувани за обира на инкасо автомобила

По отношение на декларацията на синдиката на пожарникарите "Огнеборец", които алармират, че предстои закриване на пожарни участъци в страната, Радев каза, че този проблем не е решен от 2 години.

"Трябва да бъдат увеличени екипите до 3 души. С моя заповед разпоредих да прегрупират силите си, тъй като не може да назначаваме или увеличаваме администрацията - има ограничение", добави Радев.

По думите му там, където има по-малка нужда от пожарникари, служителите ще бъдат пренасочени на други места.