„Аз няма да спра да цитирам едно изследване, което беше обявено миналото лято, за  това, че българите сме налели 7 милиарда лв. пари за здравеопазване извън здравните фондове".

"Това означава, че всеки един от нас е плащал неправомерно суми за здраве", заяви министърът на правосъдието Миглена Тачева, цитирана от zdrave.net.

Тя добави, че най-важното е, че проблемът с  корупцията не е проблем нито само на този кабинет, нито само на вицепремиера или на министъра на правосъдието, каквито и да са техните имена. Проблемът с корупцията е заложен във всеки един, категорична е Тачева.

Тя обясни, че всеки един от нас трябва да разбере, че има правила и е добре, познавайки тези правила, да иска от чиновника или от служителя, или от висшия държавен служител насреща той да ги изпълнява.

„Докато всеки един от нас не изпълнява правилата, по които сме създадени, няма как, каквито и комисии да направим, за колкото и години да се борим да преодолеем това"< посочи Миглена Тачева.

"Нещата трябва да се променят в мисленето, и от друга гледна точка - в нулевата толерантност към корупцията", смята още Тачева.