Всичките многопрофилни и акушеро-гинекологични болници в София отговарят на новите критерии за качество. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която се срещна със здравния министър Анна-Мария Борисова.

Всички общински болници отговарят в много висока степен на изискванията, затова не бива да имаме притеснения с оглед предстоящата реформа в здравеопазването, посочи
столичният градоначалник.

Тя изтъкна, че над три милиона лева са инвестирани в оборудване, а над три милиона за ремонти дейности на Първа градска болница от страна на столична община.

В момента лечебното заведение е с 300 000 лева печалба. До преди година задълженията му са били шест милиона лева, като над един милион вече са изплатени, посочи Фандъкова, цитирана от БНР.

Тя оповести данните за Първа МБАЛ, след като болницата се сдоби с флексибилен уретерореноскоп, дарен от посолството на Япония.

С тази апаратура в болницата ще отстраняват по безкръвен метод камъни в целия уринарен тракт, обясни директорът на лечебното заведение д-р Цветомир Димитров, цитиран от zdrave.nеt.