Всички деца са били удряни във въпросната вечер, когато е била дежурна акушерката Емилия Ковачева. Огромната агресия и най-много удари обаче е отнесла Никол. Това заяви в студиото на предаването "Тази сутрин" по БиТиВи бащата на пребитото момиченце - Румен Димитров.

Димитров обяви, че иска да попита защитата на акушерката дали това е вярно. Самият Димитров разполага с въпросната информация от своята защита. Бащата на Никол имал няколко въпроса към адвоката на Ковачева - Владимир Янев. Юристът обаче отказал поканата за участие в сутрешното предаване.

Припомняме, че вчера в съдебната зала бяха гледани записите от камерите с жестокия побой над новороденото бебе. 

Румен Димитров смята, че само Ковачева знае бройката на децата, на които е посегнала. Емилия Ковачева е рецидивист. Когато едно нещо се повтаря, то става рецидив, категоричен е родителят.

Той определи целия съдебен процес като безумие, което било позволено от съдията. Димитров е категоричен, че процесът се протака умишлено. По думите му съдът позволява на адвокат Янев да ходи като бог в съдебната зала и да протака делото.

В съдебна зала гледат записите с жестокия побой над новородената Никол

В съдебна зала гледат записите с жестокия побой над новородената Никол

Родителите на детето не пожелаха да ги гледат

Тук не водим дело за нива, а за опит за убийство, подчерта Румен Димитров.

"Тези хора влизат в съдебната зала като сватбари в дискотека и имат безумни искания", заяви той, визирайки обвиняемата и родителите й. По думите на Димитров една от версиите е, че Никол е пребита за един фреш и един фотьойл. Той обясни, че на заседанията се разисква дали на Емилия Ковачева и се полага фреш и защо има един фотьойл, а да не два, за да може да спи.

Бащата на Никол прогнозира, че Ковачева ще започне да се разболява с наближаване на времето за присъда. "Когато идва присъда, хората започват да се разболяват", анализира Димитров.

Той посочи, че адвокатът на Ковачева е превърнал делото в нискобюджетен филм, сниман в Източна Германия и допълни, че всичко това го позволява съдията. Румен Димитров се надява да има присъда преди Никол да порасне и да започне да разбира.

Той отправи призив на следващото заседание, което ще е на 13 юни, хората да минат и да оставят по едно цвете пред Съдебната палата. По този начин те ще покажат отношение към това как работи съдебната система у нас, както и към малката Никол.

Бащата е категоричен, че иска да се въздаде правосъдие, тъй като днес е Никол, но утре може да е друго дете. Той допълни, че момиченцето сега е добре на фона на това, което е преживяла. Детето е на постоянен медицински мониторинг, но ходи, говори и е страхотно дете, което се развива нормално.