Служебният министър на правосъдието Крум Зарков насрочи изслушване на главния прокурор Иван Гешев и неговия заместник и ръководител на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов на заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) на 25 май - четвъртък.

Това съобщават от правосъдното министерство като припомнят, че в четвъртък Зарков обеща да направи всичко възможно за установяване на фактите около подадения сигнал в прокуратурата срещу главния прокурор от страна на директора на НСлС.

В рамките на същото заседание ВСС трябва да се произнесе и за допустимостта и редовността на искането за предсрочно освобождаване на Гешев, внесено от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Поканени са всички споменати в сигнала лица - Даниела Машева, Десислава Пиронева, Красимира Филипова, Пламена Цветанова, прокурорите от Върховната касационна прокуратура (ВКП) Ваня Стефанова Сийка Милева, административния ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова и Габриела Ненкова.

Софийска районна прокуратура се разграничи от Апелативната за Гешев

Софийска районна прокуратура се разграничи от Апелативната за Гешев

Но ще продължат да работят в интерес на българските граждани