Магистратите от Висшия съдебен съвет си удължиха работното време - до приемане на всички основания от процедурата по предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Кадровиците приключиха с процедурата по искането на бившия служебен министър на правосъдието професор Янаки Стоилов, които бяха четири. Сега магистратите разглеждат четвъртото процедурно основания на министъра на правосъдието в оставка Надежда Йорданова за случая с Осемте джуджета. Общо всички процедурни основания са 13, като те бяха обединени в едно в началото на заседанието от сутринта. След приключването на основанието магистратите ще направят половин час почивка.

МВР за прокуратурата: Гузен негонен бяга

МВР за прокуратурата: Гузен негонен бяга

Осъжданият, който охраняваме, не е Георги Семерджиев

Малко по-рано пленумът на ВСС отхвърли предложението на Олга Керелска кадровият орган да работи до изчерпване на основанията, а съществените изказвания и тези по същество, както и гласуването да остане за друг ден.

В контекста на дебатите главният прокурор Иван Гешев бе повече от лаконичен и заяви, че няма да отговаря на въпросите, за да не губи време. Според него дебатът за предсрочното му освобождаване е обиден както за него, така и съдебната власт, но и за българските граждани.

Основните критици на Гешев запитаха кое е обидното българските граждани да чуят истината.