Дежурните митнически инспектори на митнически пункт Лесово заловиха днес втори ТИР с контрабандни маркови парфюми, укрити по класическия метод "тапа".

Задържаният камион е с немска регистрация. Пътувал е в посока от Турция за Германия през България. Шофьорът е турски гражданин. На нашия митнически пункт е декларирал, че превозва авточасти и прибори за хранене, съобщиха от Агенция "Митници".

Селектиран е за щателна митническа проверка по метода за анализ на риска. При проверката е установено, че само два от търговските палети на входа на товарното помещение на камиона съдържат декларираната стока.

Останалите над 15 търговски палета са пълни с десетки хиляди парфюми от 22 различни световноизвестни търговски марки, според резултатите от митническата проверка към този момент.

Митническата проверка продължава. По случая са сезирани компетентните органи от полицията и прокуратурата.

Това е втори ТИР с контрабандни парфюми заловен от митническите инспектори в Лесово през последните месеци.

На 15 ноември м.г. бяха иззети от митничарите в Лесово 50 987 броя контрабандни парфюми на стойност близо 5 млн. лв., укрити по аналогичен начин в ТИР с българска регистрация, пътуващ в посока от Турция за Румъния през България.

Междувременно стана известно, че срещу разследвания за контрабандата с парфюми митнически служител Красимир Гочев е било образувано за други случаи на контрабанда дознание в Ямбол по чл.282 от НК още на 2 юни 2008 г.