Софийски градски съд разпита чрез видеоконферентна връзка и втория естонски свидетел Расмус Рейтау по делото за двойното убийство пред столичната дискотека „Соло".

Рейтау е бил от групата на подсъдимия Илиян Тодоров, но пред съда посочи, че не си спомня почти нищо, тъй като е бил много пиян.

Свидетелят каза, че на влизане в нощния клуб станало въпрос, че един от българите има нож и компанията е обсъждала дали да не го скрият в храстите. Мария Бурова обаче посочила, че ще го прибере в чантата си.

Расмус Рейтау добави, че на излизане от столичното заведение станало спречкване с българска група, но свидетелят не успя да разкаже повече подробности. Той си спомни само, че в един момент се оказал на земята, успял да стане и избягал на съседна улица.
Това била първата вечер на Расмус Рейтау в България и той не знаел как да стигне до хотела и затова се върнал на мястото на инцидента. Там видял едно от момчетата да лежи на земята като наблизо имало патрулка и полицаи.

Естонецът каза, че е бил много шокиран от видяното, тъй като никой от лицата наоколо не се навеждал към момчето на земята. Рейтау напуснал мястото, а малко по-късно Стефан от компанията им го намерил и отишъл заедно с него в хотела при Сирет Пуук и Мария Бурова.

В таксито естонецът забелязал кръв по главата и якето на Стефан.

СГС приключи с разпита на всички свидетели. Нито един от очевидците не каза, че е видял Илиян да ръга с нож Кирил Въжаров и Васил Александров, които загинаха на 18 април 2009 г.

Само вчера, по време на своите показания, естонката Сирет Пуук заяви, че е видяла Илиян да държи ножа в ръка по време на спречкването.
Подсъдимият Илиян Тодоров бе категоричен, че на този етап не желае да дава обяснения.

Делото продължава в 16:00 ч., когато ще бъде изслушана съдебно-психиатричната експертиза.

Припомняме, на 18-и април 2009 г.  около 3,30 сутринта двама младежи бяха ранени смъртоносно с удари с нож в гърба при свада до Съдебната палата.

Обвинен за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров е 24-годишният Илиян Тодоров. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 15 години до доживотен затвор.