Има разлика между писмата, публикувани в пресата и това, което е попаднало в прокуратурата чрез съдействието на ГДБОП. Това каза на днешния извънреден брифинг прокурорът по делото "Топлофикация" и ръководител на спец-звеното в Софийска градска прокуратура Божидар Джамбазов.

Той уточни, че трябва да се отговори на два основни въпроса - защо се е получило това нещо и разминаването между съдържанието на двете писма.

Джамбазов уточни, че между двата екземпляра няма огромни разлики, но просто във второто писмо, попаднало в медиите, има добавени имена и абревиатури, които липсват в първото, което е попаднало в прокуратурата чрез съдействието на ГДБОП.

Прокурорът по делото "Топлофикация" уточни, че в писмото действително има имена, повече от едно име, но освен името на министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, той не може да коментира останалите имена на този етап.

Джамбазов допълни, че е назначена графологична експертиза на писмото, което е попаднало в прокуратурата чрез ГДБОП.

Прокурорът по делото "Топлофикация" уточни, че прокуратурата не търси обикновенасензация и няма за цел да предприема някакви мерки спрямо медиите, публикували втория вариант на писмото, но просто иска да разбере по какъв начин това писмо е попаднало в тях.

Припомняме, че писмото бе публикувано първоначално във в. "Земя".