Всички колонки - не само метанова и газовата, но и колонките за светли горива се проверяват редовно, заявява Димитър Димитров от ръководството на бензиностанцията.

По думите му бутилката е била за пропан бутан, а водачът на автомобила е пожелал да се зареди метан.

Той разясни още, че нямат предписание от нито една институция да ограничат работата.

Бензиностанцията е затворена от ръководството, за да се установят щетите и да се съдейства на разследването. Димитров обясни, че при инцидента няма възпламеняване или пожар, а е причинен от неизправна газова бутилка.

Жена загина при експлозия на бензиностанция в Добрич
Обновена

Жена загина при експлозия на бензиностанция в Добрич

По предварителни данни е избухнала метанова бутилка на автомобил по време на зареждане

До края на деня ще се работи с клиенти, обясни той и посочи, че бензиностанцията е в изрядно състояние - технически и по документи. 

Състоянието на жената, която пострада се подобрява. Припомняме, че при инцидента загина нейната майка, която е била в автомобила.

Началникът на ДАИ в Добрич - Стефан Милев, съобщи, че автомобилът притежава всички документи за извършване на таксиметрова дейност.

"В протокола за периодичен технически преглед не е отразено, че колата е имала монтирана газова уредба. Този преглед е от 20 август 2019 г., преди около месец - това означава, че в момента на прегледа не е имало монтирана уредба", обясни още Стефан Милев.

Припомняме, че на вчера една жена загина, а друга пострада при експлозия на бензиностанция в Добрич.