Два банкомата са взривени в София тази нощ. Полицията е изпратила екипи, които са се заели със случаите от тази нощ.
Първо е било взривено устройство в блок 19 на столичния квартал "Левски", а по-късно и друго - на ул. "Борис I" в Банкя.

Столични полицаи разследват двата случая на взривени АТМ устройства. Днес в 3 и 15 часа в полицията е получен сигнал за взривен банкомат в ж. к. "Левски", бл. 19, а около час по-късно е съобщено за същото престъпление, извършено в Банкя.

Към адресите незабавно са насочени полицейски екипи, извършени са огледи. По първоначална информация, няма данни за пострадали хора, щетите са материални. Процесуално-следствените действия продължават в рамките на образуваните досъдебни производства.

По информация на БНР от банкомата в кв. "Левски" крадците не са могли да вземат нито една от касетите с пари. Между 35 000 и 60 000 лева е вероятната открадната сума в Банкя.

И в двата случая са използвани бутилки със сгъстен въздух.

Група, взривяваща банкомати, разследват в МВР

Група, взривяваща банкомати, разследват в МВР

53 хиляди лева са откраднати от взривения банкомат в "Дружба"

Припомняме, в последните два месеца има няколко случая с банкомати. Пред журналисти на 5 октомври говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че според анализа на криминалистите са налице определени типични действия.

Възможно това да са една и съща група от хора, която напоследък извършва сходни престъпления. "Най-малкото защото е използван сходен метод на взривяване - вероятно с газ", коментира тогава Арнаудова.

Над 50 хил. лв откраднати от банкомат в столичния квартал "Дружба"
Обновена

Над 50 хил. лв откраднати от банкомат в столичния квартал "Дружба"

Устройството е взривено с капсули със сгъстен въздух