Звездата от нашумелия тв сериал "Стъклен дом" Явор Бахаров е бил заловен с марихуана, съобщи бТВ, позовавайки се информация от СДВР.

26-годишният актьор бил спрян случайно към 23,30 ч в сряда на централната улица "Г. С. Раковски" за проверка на документи. У него обаче униформените открили хартиена сгъвка с трева. Тест установил, че съдържанието е марихуана, а теглото на забраненото вещество - 0,75 грама.

Бахаров бил отведен в Първо РПУ и арестуван за 24 часа. Още сутринта обаче разследващите го пуснали да си ходи. Материалите са били докладвани на прокуратурата. Потърсен за коментар от бТВ, Бахаров каза, че е готов да понесе последствията.

Преди време в радиоинтервю, цитирано и от други медии, актьорът заяви: "За мен тревата винаги си е била легална..." Пак тогава Бахаров признал, че би участвал в кампания за легализиране на марихуаната, но само ако получи достатъчно пари.

От Първо РПУ обясниха пред „24 часа", че при подобни случаи с доза по-малка от грам, прокуратурата понякога ги считала за маловажни, въпреки че държането на еднократна доза е престъпление по Наказателния кодекс. Ако количеството открито у Бахаров се сметне за незначително той ще бъде глобен до 1000 лева.

Оказа се, че това не е първият арест за младия талант. Преди години той бил задържан и за хулиганство.

Тогава Явор бил задържан в полицията, след като счупил стъкло на автомобил на площад "Народно събрание" през 2007 г. Разследването по случая било приключено от дознател в СДВР и е предадено с мнение за съд.

Преди Явор Бахаров друга звезда от "Стъклен дом" също имаше проблеми с органите на реда. През пролетта полицаи спипаха подпийнала зад волана Елена Петрова и отнеха книжката й, припомня в. „Труд".