Само в рамките на 24 часа полицаите в област Велико Търново установиха 5 водача, употребили наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Първият случай - хванат е 24-годишен водач от Долна Оряховица. Той е бил заловен вчера, 5 март. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества апаратът е дал положителна реакция на канабис. Водачът е дал и кръвна проба за химичен анализ. 24-годишният е задържан за срок до 24 часа.

Вторият случай - около 14 часа вчера в Горна Оряховица полицаите спират за проверка лек автомобил, управляван от 44-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества апаратът е отчел положителна реакция на канабис. Мъжът е отказал кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа.

Мащабна акция "дрога" в Банско

Мащабна акция "дрога" в Банско

Намерени са големи количества наркотици, предимно хероин

Третият случай - около 7.30 часа вчера полицаите в Свищов извършват проверка на лек автомобил, управляван от 22-годишен мъж от град Върбица. При проверката е установено, че същият шофира след употребата на канабис. 22-годишният също отказал кръвна проба. Той е задържан за срок до 24 часа.

Четвъртият случай - около 5.45 часа в Павликени униформените спират за проверка лека кола, управлявана от 29-годишен мъж от същия град. При проверка водачът дава положителна проба за употреба на амфетамин. Той отказва кръвна проба и е арестуван за срок до 24 часа.

Петият случай - в 1.20 часа през нощта на 5 срещу 6 март полицаите в Стражица проверяват кола, управлявана от 30-годишен мъж. Мъжът също дава положителна проба за употреба на канабис. Той отказал кръвна проба.

По всички случаи са образувани бързи производства.

Разбиха наркооранжерия в Ямбол

Разбиха наркооранжерия в Ямбол

Полицията задържа 42-годишен мъж