Заради неявяване на пострадал Специализираният наказателен съд не даде ход на делото срещу врачанската банда лихвари на Ангел Попов - Главестия.

11 подсъдими отговарят пред спецсъда по обвинение за участие в организирана престъпна група, създадена с цел лихварство, отвличания и рекет. За лидер на групата е сочен Ангел Попов, известен в Северозапада с прякора си Главестия.

Според обвинението групата е била създадена от него през 2008 г. и е действала до задържането на членовете в нея – до 2014 г. Освен Главестия, подсъдими са Анатоли Ангелов, Цветомир Ценов, Нина Македонска, Боил Комелевски, Ивайло Николов, Димитър Димитров, Върбан Димитров, Цветомир Димитров, Милен Иванов, Мартин Методиев, Михаил Христов и Детелин Симеонов.

Един от пострадалите – Никола Николов, бе изпратил молба за отлагане на делото, тъй като е болен и не може да присъства. Съдът се съобрази с искането му, тъй като Николов има право да бъде конституиран като граждански ищец и частен обвинител, ако изрази такова желание в съдебната зала.

Междувременно съдът измени в по-лека мярката на подсъдимата Нина Македонска заради доброто й процесуално поведение. Подсъдимата поиска паричната й гаранция в размер на 10 000 лв. да бъде заменена с „подписка". Според спецмагистратите Македонска не е ставала причина за отлагане на делото и няма опасност да се укрие. Към момента част от подсъдимите са в ареста, а други са на свобода с по-леки мерки.

Пореден опит за даване ход на делото ще бъде направен на 30 юни.