Софийски градски съд (СГС) отложи делото срещу Александър Томов. Причината е заболяван на съдията.

Припомняме, срещу бившия изпълнителен директор Александър Томов бе повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в размер на 3,5 милиона евро. Делото е обединено с това за злоупотреби в Кремиковци, където искът е за 29 млн. лева.

На 27 май Софийски градски съд спря производството по делото, след като Александър Томов се регистрира в листата на партия „Българска социалдемокрация" за изборите за евродепутати. През есента, след като мина изборната кампания и Томов не стана нито евродепутат, нито депутат от 41-то Народно събрание, делото беше подновено.

Вчера бившият изпълнителен директор на „Кремиковци" Александър Томов обвини бившия министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров в недопустима държавна намеса, неправомерни действия и измама, довели до предумишлен фалит на комбината.

"Предявените неправомерно задължения на „Кремиковци" в размер на 750 милиона от страна на държавата на практика закопаха и убиха дружеството", заяви Томов.

По думите му през 2006 - 2007 година комбинатът е осигурявал 180 милиона лева в държавния бюджет и е получил сертификат за липса на задължения от данъчната агенция.

Въпреки това през 2008 година ексминистър Димитров съобщил на кредиторите, че комбинатът дължи около 700 милиона, каза Александър Томов.