Ботевградски криминалисти разкриха група младежи, специализирали се в извършването на кражби, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Младежите извършвали домови кражби и кражби на части и вещи от автомобили. Разкрити са ботевградчаните М.С. (22 г.), С.Д. (20 г.), Н.Д. (22 г.), малолетният им 13 -годишен авер и 27-годишен от с. Беленци, всички стари познайници на полицията.

Само за два дни петимата извършили три взломни кражби от гаражи и разбили три автомобила. Най-напред взломили с щанга гараж на ул. "Шипка", след това друг на ул. "Сан Стефано" и заведение на ул. "Витоша 16".

От гаражите отмъкнали бормашина, флекс, циркуляр и други инструменти, а от кафенето - мобилен телефон, бутилки с ракия, уиски и водка в разфасовки от 200 мл и литър.

Предишната нощ пък петимата взломили "Рено 19", паркирано пред жилищен блок в ж.к. "Саранск", и отмъкнали авто CD. От друга кола откраднали акумулатор, а от трета - отново CD плеър.

Част от алкохола криминалистите иззели от дома на С.Д., а уредите и инструментите са открити в дома на прекупвач, който ги платил за скромната сума от 30 лева.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани М.С. и С.Д. Инспектор от Детска педагогическа стая провежда беседи с 13-годишното момче, за което има доказани 30 престъпления.

Техните съучастници са установени и се издирват от полицията.

Криминалисти документират престъпната дейност на групата. Задържаните са признали и други кражби, които в момента се изясняват. По случаите са започнати досъдебни производства.