Полицаите в Бургас установиха и задържаха 19-годишна извършителка на интернет измами, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

19-годишната Х. В. от областния град е задържана при акция на служителите на сектор "Икономическа полиция" за това, че организирала онлайн измами, състоящите се в публикуване на обяви за продажба на стоки и в последствие изпращане на стоки без стойност, различни от обявените.

Със спецакция задържаха 12 души за различни престъпления в Бургас

Със спецакция задържаха 12 души за различни престъпления в Бургас

Проверени са общо 15 адреса в кв. "Горно Езерово"

Изяснено е, че за измамите жената ползвала няколко сайта за интернет търговия с вещи втора употреба. Тя публикувала обяви за продукти на специален режим, с което се избягва опцията вещите да се прегледат и тестват преди покупка. На обявите се отзовавали различни хора, единият от които получил пратка, чието съдържание далеч се разминавало с промотираното онлайн.

Като разбрал, че е измамен, човекът алармирал властите в Бургас, а полицаите започнали действия по установяване самоличността на извършителя и стигнали до 19-годишната млада жена. Същата е задържана за срок до 24 часа.

В жилището на жената, разположени в квартал "Меден рудник", са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършените от нея престъпления. В хода на разпитите жената е направила пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

Задържаха измамник, представял се онлайн за девойка в беда
Обновена

Задържаха измамник, представял се онлайн за девойка в беда

Бургазлията развивал сюжета, че бедства в Гърция

Припомняме, преди месец униформените в Бургас установиха и други двама извършители на неправомерни транзакции в интернет-пространството, които чрез използването на данни от банкови карти, осъществяваха залози в интернет-сайтове. И по двата случая бяха образувани досъдебни производства.
В този контекст Областната дирекция на МВР в Бургас призовава всички граждани, които са станали потърпевши на подобен род престъпления и измами в интернет, да сигнализират и съдействат на органите за разрешаването на деянията.