Криминалисти от Монтана и Видин задържаха 2-ма рецидивисти за множество кражби от кметства и магазини в населени места в Северозападна България.

С постановление на Районна прокуратура Монтана е наложена 72-часова мярка за задържане на 41-годишния Д.В. от с. Смоляновци, с криминални регистрации в полицията и осъждан. Вчера той е задържан от служители на РУ - Монтана в населено място в близост до града, след като в сряда в сутринта е избягал от полицейски патрул, пристигнал на сигнал за кражба в магазин в Монтана.

Служителите на реда установили на местопроизшествието и 34-годишния П.В. от Монтана, също с криминални регистрации и осъждан. След изтичане на 24 - часовото му задържане, днес е задържан на територията на РУ-Белоградчик. При извършения оглед полицейските служители открили разбит патронника на вратата на магазина, а на около 50 метра от магазина намерили лек автомобил "Ауди" с монтанска регистрация, собственост на избягалия Д.В.

В канал в близост до автомобила са намерени изхвърлени две отвертки, метален водопроводен ключ, чифт ръкавици и част от дървен клон с прикрепена част от патронник, служеща за заключване. 

Разследващи полицаи и криминалисти от Видин работят по доказване на кражби осъществени от П.В. и Д.В. през април на териториите на общините Ружинци и Чупрене, област Видин. В заложна къща в Монтана, полицията е открила и иззела телевизор - кражба от кметството в село Протопопинци. Под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Белоградчик продължава работата по образуваните за кражбите във Видинско досъдебни производства.