26 нелегални мигранти са заловени при операция на полицията в София в понеделник вечер. Сред тях има едно дете, обясниха от СДВР пред БНР. Акцията се проведе в района около Лъвов мост и Централна гара.

Акция за нелегални мигранти се провежда в центъра на София

Акция за нелегални мигранти се провежда в центъра на София

От МВР потвърдиха, но не поясниха

Задържаните се намират в полицейските управления за установяване на самоличност. По-рано бе съобщено за 16 задържани.

Задържаха 16 души при операция на Лъвов мост

Задържаха 16 души при операция на Лъвов мост

Задържаните нямат документи

От МВР предупреждават, че в София акции ще има всеки ден заради интензивния мигрантски натиск.

Малко по-късно от МВР съобщиха, че 289 чужди граждани без документи за самоличност са задържани през последната седмица на територията на столицата.

Проверките са извършени от служители на СДВР в рамките на предприетите мерки по противодействие на нелегално пребиваващите. Продължават специализираните операции за противодействие на незаконното пребиваване на чужденци на територията на столицата.

Само в понеделник, в района на „Лъвов мост“ столичните полицаи са засекли 25 чужденци с неустановена самоличност и произход. Те са отведени в Трето районно управление, където се работи по установяването на самоличността им, уточниха от МВР.

За периода 22-29 август столичните полицаи са проверили приблизително 1 500  чужди граждани. От тях 264 били без документи за самоличност. След задържане в районните полицейски управления и изясняване на произхода им, са предприети действия за предаването им по компетентност на различни служби.

Продължават полицейските операции на територията на София за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужди граждани и лица, съпричастни към т.нар. каналждийство.