25 000 литра тежко гориво и 3000 литра евродизел установиха при проверка служители от отдел „Мобилни митнически групи", дирекция „Оперативен митнически и акцизен контрол".

Горивото е намерено при проверка на търговски обект край село Бяла река, Хасковско, съобщиха от Агенция "Митници".

Въпреки че бензиностанцията била запечатана през август във връзка с образувано дознание, митническите служители установили, че търговската дейност продължава.
За търговския обект липсват каквито и да е разрешителни.

Липсват както акцизни, така и данъчни документи или документи за качеството на горивото. Наличните количества и продажбите са записвани на "хвърчащи" листове, касовият апарат и бензиноколонките са манипулирани, установила проверката.

Гориво се продавало на тежкотоварни автомобили с чужда регистрация, като плащанията се извършвали задължително в евро на атрактивни цени от 75 до 78 евроцента за литър.

След като снощи са констатирани нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, митническите служители са обезпечили охраната на обекта през цялата нощ. Горивото е конфискувано. Случаят е предаден на Митница "Пловдив".

Във връзка с нарушените обезпечителни мерки на пловдивската прокуратура и резултатите от вчерашната проверка е образувано ново производство.