Криминалисти на ГДНП и СДВР задържаха 32-годишен за въоръжен грабеж в офис на застрахователна компания в София.

Задържани са общо трима мъже, съпричастни към престъплението, като за 32 годишния има данни, че е фактическият извършител. Спецоперацията е извършена на 9 март от служители на секторите "Грабежи" при ГДНП и СДВР и служители от столичното Седмо РУ на територията на София и Велинград.

Въоръженият грабеж е извършен на 30 ноември 2017 г. когато към 19 и 40 часа двама маскирани и въоръжени с огнестрелно оръжие нахлули в офис на застрахователна компания и със сила и заплаха към служителите, отнели около 7 хиляди лева, 7 мобилни телефона с поставени в тях служебни и лични СИМ-карти, след което се оттеглили.

По случая е образувано досъдебно производство. В процеса на разследването е установен извършителят на престъплението, 32-годишния Д. А. е криминално проявен и осъждан в Сърбия.

Въоръжен грабеж в София

Въоръжен грабеж в София

Задигнати са около 5000 лв.

На различни адреси в София и Велинград са намерени и иззети ловна пушка с бойни патрони към нея, без съответните разрешителни, въздушна пушка и въздушен пистолет с метални сачми към него, голяма сума пари в различни валути, дрехи, маски и обувки, собственост на задържаните, наркотични вещества, както и мобилни апарати, които имат отношение към случая.

След доклад на материалите на прокурор от Софийската районна прокуратура, на Д. А. е повдигнато обвинение за извършения въоръжен грабеж, като му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража за срок до 72 часа", впоследствие тя е определена потвърдена в постоянна от състав на Софийския районен съд.