6 000 литра гориво без документи за платен акциз задържаха служители на Митница Столична и Главна дирекция "Национална полиция".

Вчера, 07 юни 2017 г., е извършена проверка на обект за търговия с горива в района на София. В обекта не са констатирани нередности, но служителите на реда се усъмнили относно три превозни средства, паркирани на територията на бензиностанцията - два микробуса и един пикап.

Снимка 298053

Източник: Агенция "Митници"

В каросериите на превозните средства били натоварени общо четири пластмасови контейнера, всички пълни с жълтеникава течност с мирис на гориво. По предварителни данни става въпрос за дизел.

Пластмасовите съдове били съоръжени и с маркучи и средства за преливане и зареждане на горивото.

В хода на проверката е изяснено, че превозните средства и съдовете с гориво се ползват от съдържателя на бензиностанцията, но той не е представил документи, доказващи заплащане, обезпечаване или начисляване на дължимия акциз за голямото количество гориво.

Снимка 298052

Източник: Агенция "Митници"

Общото количество гориво е в размер на 6 000 литра и е иззето в склад на Митница Столична. Задържани са и трите превозни средства. Предстои на собственика на бензиностанцията да бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение по ЗАДС.