Бургаските полицаи заловиха банда от Враца, специализирала се в отмъкването на луксозни возила по Южното Черноморие, съобщи МВР Бургас.

Първоначално на 15 август по обяд в ж.к. „Изгрев“ е закопчан 26-годишният Д.С. от Враца. Той тъкмо се канел да потегли с BMW 320 D, с немска регистрация.

Предните дни били откраднати още автомобили BMW, Ауди и Ланд Роувър.

При започналото разследване са намерени и иззети ръкавици и ключ за запалване на автомобила. Установено е, че Д.С. работи в съучастие с други мъже от Враца, които също са пребивават територията на Бургаски регион през активния летен туристически сезон. В процес на документиране е дейността им по противозаконните отнемания на луксозни автомобили с чуждестранни регистрации, собственост на туристи, почиващи по Южното Черноморие.

Задържането на Д.С. е в резултат на наблюдение на дейността му, извършвана на територията на Бургаски регион от около месец. Предпочитаната марка автомобили била BMW, като Д.С. се специализирал в отнемането им и последващото им укриване. За транспортирането на откраднатите автомобили обикновено се използвали регистрационни табели, отнети от други МПС.