Четирима мъже са задържани във Варна за организиране на трафик на жени с цел сексуална експлоатация, инфирмираха от пресцентъра на МВР.

Четиримата сводници са задържани вчера във Варна при международна полицейска операция, ръководена от Главна дирекция "Гранична полиция". Задържането е резултат от съвместно разследване на Дирекцията на съдебната полиция във френския град Лион и сектора за борба с трафика на хора в ГД „Гранична полиция".

Съвместната реализация се подготвя от Франция от година и половина, като участието на служителите от ГДГП е от десет месеца.
Френските магистрати са издали международна съдебно-следствена поръчка срещу организираната престъпна група. В резултат на тази поръчка са получени европейски заповеди за арест на четиримата за организиране на трафик.

Във финализирането на съвместната реализация са участвали Главна дирекция „Гранична полиция" и колегите им от Франция - полицейски служители, съдебна полиция, съдия и заместник-прокурора на гр. Лион. Операцията е проведена със следователи от Националната следствена служба и съдействието на ГДБОП.

Варненският окръжен съд е потвърдил вчера мярката за неотклонение.