Във Варна са задържани двама извършители на убийство и грабеж, съобщиха от пресслужбата на варненската апелативна прокуратура.

На 16 срещу 17 ноември двама млади мъже - на 29 и 27 години, са влезли в дома на самотно живеещ мъж във варненското село Войводино с намерение да го ограбят.

Те обаче са били усетени от 59-годишния собственик, който е оказал съпротива - за това свидетелстват нараняванията по ръцете му.

Сигналът за убийството е подаден от съседка на 17 ноември преди обяд. Жената е забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. След като го повикала по име и той не се обадил, уведомила кмета на селото и полицията.

Полицейски служители са извършили оглед, при който са намерили тялото на самотния мъж вътре в дома му. Установени са наранявания от тъп предмет по главата, ръцете и тялото.

Незабавно са предприети оперативни действия, които са довели до разкриването на извършителите - 29-годишния Ивелин М. и 27-годишния Ангел П. от село Вълчи дол.

Окръжната прокуратура във Варна е задържала двамата за срок до 72 часа.

За престъплението, за което са привлечени като обвиняеми - грабеж, придружен с убийство, те могат да бъдат осъдени на лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение спрямо извършителите.