Полицията арестува двама души във връзка със смъртта на 69-годишен мъж от брезнишкото село Режанци. Това съобщиха от ОДМВР-Перник.

През почивните дни е подаден сигнал за починал мъж в с. Режанци. На мястото пристигнали съдебен лекар и екип на полицията. Органите на реда извършили оглед.

Полицаите установили, че входната врата на къщата на починалия е била разбита. От дома на жертвата били откраднати 3 ловни пушки, мобилен телефон и приемник за телевизор.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия били задържани двама братя на 40 и 44-годишна възраст. Лицата са криминално проявени и са осъждани. Станало ясно, че единият мъж бил бивш зет на починалия мъж от село Режанци. Семействата от дълго време имали търкания и проблеми.

Служителите на МВР открили откраднатите ловни пушки в гориста местност в района на пернишко село.

Първоначално е започнато разследване за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на 69-годишния мъж е настъпила от получен инфаркт. Образувано е досъдебно производство за грабеж. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура - Перник.

Заловиха трима младежи, откраднали 10 000 лева от мъж в Перник

Заловиха трима младежи, откраднали 10 000 лева от мъж в Перник

Те издърпали чантата на мъжа, в която имало голяма парична сума, накови карти и мобилен телефон