Води се разследване по образувано досъдебно производство за незаконно отглеждане на марихуана, съобщи прокуратурата.

Задържани са двама за срок до 24 часа.

На 19.08.2021 г., след получена информация, полицаи от Петрич, са извършили претърсване в района на местността "Лъките" около с. Първомай. На място е била установена нива с площ от 12 дка, оградена с тел.

Открита е била изградена стъклена оранжерия с площ от 3,4 дка, снабдена с поливна система. В нея е имало засадени 192 корена зелени тревисти растения със стебла, клони, листа и плодни съцветия, с височина от 40 см. При направен полеви наркотест те са реагирали положително на марихуана.

От масивна постройка в имота, в присъствието на ползвателя му, са били иззети вещи - лаптоп, с цел установяване авторството на престъпното деяние. При допълнителен оглед там са били открити и иззети 115 грама марихуана и 118 пластмасови кофи.

Извършени са претърсвания на други места и обекти. В гориста местност, в местността "Локвата" в района на с. Драгуш, са били открити 75 канабисови растения в пластмасови кофи. В жилище в с. Първомай са били установени 4 ловни и 2 въздушни пушки и папка с документи, съдържаща оригинали и копия на 49 нотариални акта, договори за покупко - продажба на имоти и за наем на маломерна земеделска земя на общински поземлен имот, 28 мобилни телефона, 3 лаптопа и 5 пластмасови кофи.