Задържаха хулиган, хвърлил мъртво животно по човек пред зоомагазин в Бухово. 

Софийска районна прокуратура образува и води досъдебно производство за това, че на 2 юли около 18 и 50 часа, в Бухово, пред ветеринарен кабинет и зоомагазин, задържаният хвърля умряло животно по един от присъстващите свидетели, обижда на висок глас свидетелите К., К. и Д., след което се съблича гол - в присъствието на много хора (включително и деца), демонстративно хващайки се за гениталиите.

Задържаният Станислав Димитров продължава агресивното си поведение и след пристигането на полиция, като насочил оскърбителните си изявления и спрямо тях.

Установено е, че Димитров вече е осъждан за хулиганство. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение. Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес, за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".