Отклонен "транзит" на 1200 кг тютюн за наргиле разкриха митничари на ГКПП Капитан Андреево. Стойността на стоката е около 600 000 лв. 

Акцизната стока е превозвана по документи от товарен автомобил с латвийска регистрация. Камионът е пристигнал на Митнически пункт Капитан Андреево на 18 март сутринта на трасе "Изход товарни автомобили", управляван от латвийски гражданин. Шофьорът на камиона е декларирал, че превозва от Латвия за Турция през България 24 пакета, съдържащи по 50 кг тютюн за наргиле с общо нетно тегло 1200 кг, както и друга стока, за които е представил фактура и транзитна декларация.

При последвала митническа проверка и товара със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват индикации за несъответствие на съдържанието с декларираните стоки. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители установяват, че в товарното помещение на камиона е налице останалата стока, но липсва декларирания тютюн за наргиле.

Срещу шофьора на камиона - латвийски гражданин, с инициали К.К., е съставен акт за установяване на административно нарушение. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за извършване на нарушението. Работата по случая продължава.