Районна прокуратура - Плевен е задържала Благовест К., за нанесен жесток побой на жената, с която живее в брачни отношения. Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Пострадалата 34-годишна жена от Плевен е била открита в безпомощно състояние по сигнал до МВР. Полицейските служители са открили пострадалата в апартамент в ж.к. "Сторгозия" в изключително тежко състояние, с множество наранявания по лицето и тялото. Тя е била в неадекватно състояние, трудно подвижна и не е можела до говори.

Пристигналите на място полицейски служители са извикали екип на Спешна медицинска помощ и жената е била откарана в УМБАЛ - Плевен с опасност за живота. Незабавно и е била извършена спешна операция. За инцидента е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура- Плевен.

От страна на Районна прокуратура - Плевен ще бъде внесено в Районен съд - Плевен искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" на обвиняемия Благовест К.

В хода на досъдебното производство е проверен и друг имот, стопанисван от обвиняемия. Разследващите са открили и иззели 160 бр. саксии с растения от рода на конопа. Предстои да бъде назначена физико-химична експертиза, която да установи точно вида на иззетите растения.

При събиране на достатъчно доказателства за участие на обвиняемия или други лица в отглеждането на въпросните растения, ще им бъде повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354в от НК.

Разследването по досъдебното производство продължава.