Задържан е 35-годишния мъж, който се беше барикадирал в дома си в ж.к. "Люлин" в столицата.

Близо три денонощия екипи на СВДР и психолози са осигурявали безопасността на живущите и водили преговори с него, съобщиха от МВР.

На 1 май в следобедните часове мъжът подал многократно сигнали на тел. 112 за заплахи за живота му. Към адреса му бил пратен полицейски патрул и било осигурено наблюдение на жилището. Същия ден той започнал да хвърля през балкона си домакински предмети и електоуреди. На място пристигнали полицаи от СДВР, "Специализирани полицейски сили" и 9-то Районно управление, които обезопасили мястото за преминаващите. Включени били и екипи от сектор "Специални технически действия". Преговорите се водели от експерти от Института по психология на МВР, осъществени били контакти и разговори с негови близки, както и денонощно наблюдение.

Мъж се барикадира и се самоуби в къща в Петърч
Обновена

Мъж се барикадира и се самоуби в къща в Петърч

Преди това той се опитал да изнасили и удуши бившата си съпруга

След категоричен отказ на мъжа да излезе, днес полицейските екипи инсценирали напускане на района. Мъжът излязъл на междуетажната площадка, при което бил задържан, а по-късно бил отведен в психиатрична клиника.

Той е известен на полицията със серия от криминални прояви, излежал е присъда за кражби. Материалите по случая са докладвани на Софийска районна прокуратура.