При проверка на камион в района на Дунав мост - Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари, съобщават от пресцентъра на МВР.

В съвместната операция са участвали служители на ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция", Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

Във вторник служители от отдел "Борба с наркотрафика" на ТД Митница Русе са спрели за проверка товарен автомобил с българска регистрация. Според транспортните документи камионът превозвал латексови ръкавици за Унгария. При физическата инспекция на товара обаче е било установено, че само най-горните кашони съдържат декларираната стока, а в останалите се опаковани кутии за цигари с лого "Марлборо". Открити са 7 палета с тегло 6720 кг. с общо 756 840 заготовки за цигарени кутии. В хода на оперативните действия е потвърдено, че заготовките са доставени от Гърция и претоварени в България.

От МВР обясняват, че цигарените кутии или заготовките за кутии се използват при производството на акцизни стоки. Затова задържането на пратки, които не са част от снабдителската дейност на официалния производител на марката може да е индикатор за евентуални нелегални производства.

Откритите заготовки за цигарени кутии са задържани по подозрение, че нарушават права по интелектуална собственост.

Работата по случая продължава с уведомяване на представители на търговската марка.

Откриха над 61 000 цигари, натъпкани в самуни хляб, на "Дунав мост" 2

Откриха над 61 000 цигари, натъпкани в самуни хляб, на "Дунав мост" 2

Те са били превозвани в бус