Голямо количество марихуана и наркотични растения откриха при акция служители на РУ - Хасково. Иззети са над 10 кг изсушена листна маса.

В хода на полицейска операция, служители на РУ - Хасково извършили проверка в частен дом в село Тънково, общ. Стамболово. В двор, прилежащ към къщата, полицаите открили засадени 36 растения от рода на конопа с височина между 200 и 300 сантиметра.

Последвали процесуално-следствени действия, при които под навес към стопанска постройка в имота били намерени съцветия от изсушена зелена листна маса, под формата на глави, с общо тегло 7350 г, а в помещение - още 3500 г съцветия, както и две електронни везни и плик със семена от марихуана. При полевия наркотест листната маса дала положителна реакция на марихуана.

С полицейска мярка за срок до 24 часа в РУ - Хасково е задържан криминално проявен 32-годишен мъж от Кърджали, обитател на имота. Той признал, че наркотикът е негов. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на ОД МВР-Видин е проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу наркоразпространението в региона. Действията на криминалистите стартирали в град Грамада. Там, в имот обитаван от 27-годишния С.Ц., криминално проявен и осъждан, полицейските служители открили 206 конопени стръка. Работата по случая продължава, в ОД МВР-Видин е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

В района на детска градина в к-с"Вида" във Видин, е засечен 16-годишен от село Гъмзово. От непълнолетния криминалисти иззели 7 грама зелена суха, листна маса, индикирала на канабис при наркотеста. Момчето е задържано, а по случая образувано досъдебно производство.

В същия район бил установен и 20-годишния Л.Т., докато укривал под перваз на прозорец от сградата пакетче с 1 грам канабис. Той е задържан и срещу него в РУ-Видин е образувано бързо производство.

Метална кутия, съдържаща сух канабис, била иззета от апартамент, обитаван от 17-годишен видинчанин в к-с "Вида". Непълнолетният е задържан, а по случая образувано досъдебно производство.

В центъра на Видин, униформени спрели за проверка 37-годишния Д.П., местен жител. Той доброволно предал на полицаите 10 хапчета "Ривотрил". 

След полунощ до заведение в к-с "Бонония" служители от автопатрула проверили 33-годишния И.В. И той, доброволно с протокол, предал 18 хапчета "Ривотрил".

Активните полицейски действия, за пресичане на уличното наркоразпространение, и проверките в районите на училищата и детските градини в областния град продължават.

Разкиравнето и предотвратяването на престъпления, свързани с наркотични вещества остава сред основните приоритети в работата на служителите на ОД МВР-Видин.