Задържана е шестчленна група за телефонни измами, съобщават от пресцентъра на МВР. Спецакцията е проведена на 24 февруари в областите Стара Загора и Велико Търново. Участие са взели служители на сектор "Престъпления против собствеността" в Главна дирекция "Национална полиция" и техни колеги от двете областни дирекции.

Операцията е наблюдавана от Старозагорската районна прокуратура.

На територията на село Камен са засечени петима от "ало"-измамниците. Шестият участник е спипан в Добрич.

От полицията уточняват, че групата е действала от територията на Румъния. Набелязаните жертви били жители на областите Стара Загора, Монтана, Кърджали, Хасково, Търговище, Шумен, Варна и други.

Петима от арестуваните са извършителите на измамите, а шестият - куриер.

Измамниците действали по две схеми - съдействие на полицейски служители при провеждана операция по задържане на измамници и пострадал роднина, който се нуждае спешно от пари за лечение.

На 14 октомври миналата година единият от задържаните - 22-годишен мъж от село Камен, е успял да измами възрастна старозагорка с 10 500 лева.

В жилищата на задържаните са открити множество мобилни телефони, SIM-карти, парични суми и златни накити.

Един от измамниците е привлечен като обвиняем. Разследващите изясняват съпричастността на всеки от задържаните към извършени телефонни измами на територията на страната.