36-годишен крадец е задържан в Бургас, съобщават от полицията. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Обявен е за издирване с мярка „Принудително довеждане” във връзка с досъдебно производство, образувано в полицейското управление в Несебър. Той е и с мярка „Установяване на адрес” във връзка с досъдебно производство, образувано в Пето Районно управление-Бургас.

36-годишният мъж от село Драчево, община Средец, и 27-годишна бургазлийка са задържани в района на бензиностанция „Петрол” на пътя Варна – Бургас вход. Двамата се придвижвали с лек автомобил „Опел Астра” със софийска регистрация.

При претърсване в автомобила са намерени и иззети две професионални пробиващи машини, два професионални ъглошлайфа, компресор за гуми, чифт водолазни обувки, декоративна дървена маса, два маркови ръчни часовника, три маркови парфюма, професионално наргиле и други. Част от вещите били откраднати от склад за строителни инструменти в близост до несебърския хотел „Кантилена”. Установено е, че кражбата е извършена чрез отключване с подбран ключ на 29/30 август.

Впоследствие в обитаван от мъжа частен дом в село Гълъбец са открити и иззети други крадени вещи – 42-инчов плазмен телевизор, преносим компютър, фотоапарат, четири мобилни телефона и други.

36-годишният мъж е задържан за 24 часа. Полицията установява цялостната му дейност по извършване на кражби от домове или помещения по Южното Черноморие.