Сливенските полицаи са успели да задържат похитителите на бизнесмен от града.

Двамата престъпници са арестувани и се намират в ареста на полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 1 април, около 18.30 часа А.С. влязъл в автомобила на похитения през задната врата, докато той отключвал колата си, заплашил го с пистолет и му наредил да кара в определена от него посока. След известно време в колата се качил и вторият похитител. Двамата били с маски на лицата.

Сложили на отвлечения мъж белезници, качили го в багажника на автомобила му и го откарали в планината на няколко километра от Сливен. Там свалили белезниците, вързали ръцете му с въже, оставили го в багажника и се отдалечили в неизвестна посока.

Похитеният успял да се развърже, отключил задната седалка на колата и влязъл в купето и се отправил по посока на с.Сотиря. Тъй като било тъмно, а и не познавал местността, той успял да стигне до селото едва около 10.30 часа на другия ден и разказал за случилото се.

Жертвата и съпругата му са собственици на фирма, занимаваща се с търговия на лекарствени средства, превързочни материали, козметика и парфюмерия.

При претърсване и изземване в домовете на извършителите са намерени и иззети веществени доказателства, свързани със случая. На двамата е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. Издирва се предполагаемият им съучастник и поръчител на престъплението, който към момента се укрива.