Бургаската полиция задържа 43-годишен мъж за 11 тежки престъпления, включително отвличания, изнасилвания и грабежи.

Окръжна прокуратура - Бургас задържа за 72 часа 43-годишният софиянец Николай Паскалев. Той е обвинен за това, че на 22 юни около 14 и 30 ч., в к.к. "Слънчев бряг", община Несебър, на пътя в посока Обзор, като извършител в съучастие с неустановено по делото лице отвлича жена с джип "Нисан".

Той е обвинен и за това, че на същата дата и място, е лишил от свобода пострадалата, като заключил вратите на ползвания от него автомобил. На отбивка от главен път на територията на Община Несебър, изнасилва пострадалата, като я принуждава със сила ( чрез нанасяне на удари с юмруци в областта на лицето и тялото) и заплахи за убийство. Той е присвоил 220 лв. и златни накити.

Също така е обвинен и за това, че на 8 юли около 13 и 30 ч., в к.к. "Слънчев бряг", община Несебър, на пътя в посока Обзор, по същият начин отвлякъл друга жена и извършил същите престъпления. От нея заедно със съучастника си, взел 170 лв

Задържаният извършва същите престъпления и на 30 август с друга жертва около 16 и 10 ч. в местност в близост до пътя за с. Кошарица в местността "Бостанлъка". На нея завързал краката и ръцете й с пластмасови опашки

Случаят е оповестен пред медиите от Административния ръководител на Апелативна прокуратура - Бургас г-н Любомир Петров, Заместник Апелативния прокурор и говорител при Апелативна прокуратура Бургас г-жа Йовита Григорова, Административния ръководител на Окръжна прокуратура Бургас г-н Георги Чинев и старши комисар Калоян Калоянов - Директор на ОД на МВР - Бургас.

Прокурор Петров съобщи, че до този момент на 43-годишният мъж са повдигнати обвинения за извършени 11 престъпни деяния, но най- вероятно те ще се увеличат.

Пострадалите са три млади жени на възраст между 22 и 25 години, като те се определят, като занимаващи се с проституция. Деянията са извършени по пътя, в страни от който са проституирали жените. Пострадалите са отвличани след нанесен им побой и заплахи, в последствие са изнасилвани, а две от пострадалите са и ограбени.

В два от случаите е участвало и неустановено към момента лице, а при третия пострадалата е отвлечена, изнасилена в гориста местност, а след това и в къща в с. Приселци, като ръцете на жената са връзвани с пластмасови каишки. Жената е държана в къщата часове, а след това изоставена с маска на главата в района на с. Старо Оряхово.

Прокурор Петров коментира, че са извършени множество действия по разследването, извършителят е разпознат от жертвите си, а също така е открита и къщата в с. Приселци, от където са събрани и множество доказателства. Обвиняемият има предходни присъди за грабеж, кражби и укривателство на крадени автомобили.

Прокурор Чинев обясни, че посочените 11 престъпления са извършени с изключителен цинизъм, който граничи с нечовешко отношение. Той посочи, че след извършване на престъпните деяния личните карти на пострадалите са снимани. По този начин рецидивистът е бил наясно с тяхната самоличност и местонахождение, с оглед на което пострадалите са били заплашени, че ако проговорят ще претърпят неблагоприятни последици.

Всички повдигнати обвинения са за тежки умишлени престъпления. Пострадалите с изключителна готовност съдействат на разследващите и споделят, че макар и проституиращи не са били обект на подобни унижения.

Старши комисар Калоянов добави, че обвиняемият е задържан на място в къщата, която се намира в с. Приселци. Той определя деянието като отвратително и допълва, че обвиняемият изваждал сим-картите и батериите от телефоните на жертвите, за да не могат да се обаждат, предупреждавал ги да не сигнализират в полицията, тъй като знаел кои са и къде са и може да ги издири. Калоянов допълва, че обвиняемият разпитвал пострадалите дали имат сводници, тъй като явно се е притеснявал от този факт.