Под надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу обвиняемия Вили Георгиев, за това, че на 31 декември 2017 г., около 19.00 часа вечерта, в дома им в село Кривина, след възникнал спор помежду им, той опрял нож в гърлото на съпругата си - свидетеля С. М.

Причинил ѝ порезна рана и извършил движения, наподобяващи убийство, като това заканване би могло да възбуди у пострадалата основателен страх за осъществяването му. Описаното деяние съставлява престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години.

С оглед високата обществена опасност на деянието и дееца (който вече е осъждан за друго престъпление), наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като днес на 3 януари е депозирал и искане до СРС, НО за вземане спрямо обв. Георгиев на мярка за неотклонение "Задържане под стража". С определение на съда от същата дата искането на СРП е уважено, като на Георгиев е определена най-тежката мярка за неотклонение.

Разследването продължава, като то ще приключи в максимално кратък срок. Предвид налични данни по делото за иззети от дома на Георгиев боеприпаси, предстои извършване на преценка за повдигане на обвинение срещу него.