Задържаха сериен обирджия на апартаменти в Русе, съобщават от Областната дирекция на МВР в града.

През април и май в полицията са постъпили няколко сигнала за кражби.

На 21 април и 18 май е било съобщено за проникване в две жилища в града - едното на бул. "Цар Освободител", а другото - на ул. "Мария Луиза". В апартаментите било влизано по сходен начин - след изкъртване на входните врати, докато стопаните отсъствали.

При документирането на сигналите е изяснено, че в първия случай от дома е откраднат телевизор, а във втория - също телевизор, както и шише с алкохол и хранителни продукти. По случаите са започнати съответно досъдебно производство и преписка.

На 22 април е постъпил още един сигнал и е образувана преписка за проникване в жилище, като този път е съобщено отново за изкъртване на входна врата и проникване в апартамент на ул. "Панайот Хитов" в Русе, но този път докато стопанинът се е намирал в дома си. В този случай е откраднат мобилен телефон, който бил оставен в коридора.

При разследването униформените установили, че извършителят на кражбите е един и същ - русенец на 41 години. Той е известен на полицията и към момента е с наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по случаите продължава.