Столични полицаи изясняват обстоятелствата около случай, завършил със задържането на мъж в столичното Пето РУП, съобщават от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни около 18.30 часа той влязъл в магазин за кафе на бул. „Сливница", приближил касата и ударил служителката, която се опитала да му попречи. С помощта на клиент, мъжът /34г./, за когото има данни, че e от сирийски произход, е бил спрян. Минути след това е задържан от пристигналия на място патрул на Пето РУП.

34 годишният - който е със статут на продължително пребиваващ, е отведен в районното управление и е задържан е мярка до 24 часа.

Продължава работата за изясняване на случая. За случая e уведомена прокуратурата.

По информация на bTV, продавачката не е в тежко състояние. По всяка вероятност, нападението е било с цел грабеж. Тя е била ударена от сириеца, но е запазила самообладание и го е ухапала.

По-рано бе съобщено, че един човек е бил задържан като заподозрян за снощния побой над трима имигранти от арабски произход. Те бяха пребити и ограбени от 20 нападатели в района на столичния булевард "Сливница".

В късния следобяд потърпевшите са били привикани от полицейски служители за да разпознаят задържания. БНР съобщи, че битите имигранти са потвърдили участието на заподозрения мъж.