При спецоперация на 28 март около 16 и 40 часа в близост до село Кавлак, община Стражица, е задържан 64-годишен мъж от Стара Загора. В него са открити 24 544 лв. от телефонна измама иавършена в населено място на територията на област Бургас. Установено е, че мъжът е участвал при извършването на престъплението в ролята на "куриер".

Същия ден, в Русе, на ГКПП- Дунав мост, при влизане в страната ни от Румъния, са заловени двама мъже - на 41 г. и на 30 г., от Горна Оряховица. При претърсване в автомобила и на два адреса в Горна Оряховица, служителите на реда намерили мобилни телефони, сим-карти и 17 800 лева.

От проведеното до момента разследване е изяснено, че мъжете са извършители и на други три телефонни измами през тази година на територията на Стара Загора. Общият размер на отнетите суми при извършените престъпления достига 19770 лв., по случаите са образувани досъдебни производства.

Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. С постановление на Районната прокуратура в Стара Загора на 41-годишния мъж мярката за задържане е удължена за 72 часа.

Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на тримата