След проведено разследване в Русе и Приморско, служители от ТСБОП - Русе са задържали организирана престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение на наркотици.

Претърсени са седем жилища и един автомобил, неотложно е проверен и адрес в Приморско. Намерени и иззети са 30 г хероин, близо 2 г метамфетамин, везна и около 10 мобилни телефона.

В хода на операцията за срок до 24 часа задържани трима жители на Русе - на 34, 25 и 26 години. Изяснено е, че групата е действала от март 2018 г., като тогава е започнало и наблюдението й. Според събраните до момента данни групата е доставяла и разпространявала хероин и метамфетамин във формата на кристал.

По случая е образувано досъдебно производство, разпитани са 11 свидетели, двама от тях - от съдия от Специализирания наказателен съд - София. На двама от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение на наркотици.

С постановление на прокурор мерките им за задържане са удължени до 72 часа, а впоследствие, с решение на съда, са им наложени постоянни мерки за неотклонение. Установено е и участие на още двама души, на 50 и 43 години, които са задържани по други досъдебни производства на Окръжна прокуратура - Русе.