Прокуратурата в Карлово наблюдава случая за нападението над служители от Териториално поделение "Държавно горско стопанство-Хисар".

Полицията е задържала трима мъже, които са участвали в боя. Продължават издирванията и разследването.

В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в много от къщите в квартал "Стряма" в град Баня, се съхранява незаконно добит дървен материал, за което са извършени претърсвания и изземвания и са образувани досъдебни производства за престъпление за незаконно съхранение на незаконно добит от другиго дървен материал.

Цигани бият трима горски край Баня

Цигани бият трима горски край Баня

От ВМРО-Карлово искат от кмета да разруши ромската махала

Припомняме, че на 16 октомври, около 19 часа, в землището на Баня, община Карлово, по поречието на река Стряма, група роми нападнаха служители на ТП ДГС-Хисар. От информация на прокуратурата днес стана ясно, че нападнатите са били четирима, а единият от тях е със счупена ръка.

Горските служителите установили, че се извършва незаконна сеч. По черен път горските настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал.

Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали. Лесничеите започнали да документират нарушенията, но междувременно на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. "Стряма", които носели колове и камъни. Те нападнали горските служители и започнали да хвърлят камъни по тях.