Мъжът, убил при конфликт на пътя таксиметров шофьор в квартал "Разсадника" в София е задържан, съобщава Би Ти Ви.

Задържаният е на 23 години и е криминално проявен - шофирал е в нетрезво състояние. Той е нападнал таксиметровия шофьор заради навлизане в еднопосочна улица, като според информацията му е нанесъл удари и го е намушкал с нож. Водачът на таксито е починал преди да пристигне Бърза помощ.

Близки на убития мъж са блокирали цяла нощ булевард "Тодор Александров", а таксиметрови шофьори се събраха на спонтанен протест и блокираха "Орлов мост". Към момента ситуацията е спокойна и няма блокади, но таксиметровите шофьори се заканиха да организират голям общонационален протест.

Братът на убития мъж каза, че е дошъл на мястото на инцидента, след като е бил повикан от брат си, но когато е пристигнал брат му се е свлякъл на земята и макар да са дошли медици от близко здравно заведение, не са успели да му помогнат. 

Обвиняват мъжа, причинил смъртта на таксиметровия шофьор в София

Обвиняват мъжа, причинил смъртта на таксиметровия шофьор в София

Разследването е по бързата процедура

Той зави, че иска доживотна присъда за нападателя и че брат му е имал три малки дъщери, които остават без баща. Също така се оплака, че хората намиращи се наблизо не са помогнали и са викали: "Оставете този циганин".

Кола блъсна жена с детска количка при катастрофа с друг автомобил в София

Кола блъсна жена с детска количка при катастрофа с друг автомобил в София

Детето не е пострадало

От Министерството на транспорта съобщиха, че министър Христо Алексиев ще се срещне с представители на таксиметровия бранш. На срещата ще присъстват и от ръководството от МВР. Не е уточнена дата за срещата.

От Европейския център за транспортни политики призоваха да се разработи програма за работа с агресивни шофьори, както и с тези, които употребяват алкохол или наркотици и след това сядат зад волана.