Заловиха единият от нападателите на 7-годишно момиченце в Сотиря. 

Това съобщи в ефира на Нова телевизия кметът на сливенското село Димчо Георгиев.

По думите му момчето е успяло да избяга от местопрестъпление, но малко по-късно е заловен от полицията Това съобщи в ефира на Нова телевизия кметът на сливенското село Димчо Георгиев.

"Когато получихме сигнала, по-малкият нападател беше избягал. Впоследствие полицията го хвана. Повече подробности ще дадат отговорните органи", заяви Георгиев.

Нов случай с пострадало дете в с. Сотиря

Нов случай с пострадало дете в с. Сотиря

Детето е прието в сливенската болница...

Той бе категоричен, че трябват законови промени, за да се спрат подобни престъпления. "Ако може, трябва да има постоянно присъствие на полиция на селото", подчерта още кметът.

Това е второто нападение на дете в Сотиря само две седмици след жестокото убийство на малката Кристин. 

Момче на 15 и мъж на 68 опитали да изнасилят детето. По-сериозни последствия предотвратила майката на момиченцето, която случайно видяла как мъжете посягат на дъщеря й и започнала да вика за помощ.

Детето е откарано в болница адекватно и без сериозни наранявания.

Малко по-късно от МВР съобщиха, че момиченцето е прегледано от съдебен лекар, като не са установени следи от насилствени действия и е предадена на грижите на близките й.

Заподозряното 15-годишно момче е задържано за 24 часа. 

От полицията уточняват, че по случая е задържан и 68-годишен мъж, живял временно без регистрация на адреса на майката, спрямо когото предстои изясняване съпричастен ли е към блудство с малолетната преди време, каквато предварителна информация е съобщена.

Дете е изнасилено и убито в Сливенско, издирват извършителя
Обновена

Дете е изнасилено и убито в Сливенско, издирват извършителя

7-годишно момиче е било открито в много тежко състояние в село Сотиря и умира в болница