Пощенският клон в село Въбел е обран. Открадната е касата в клона, като сигналът се разследва от полицията и прокуратурата в Никопол. Това съобщава БТА, позовавайки се на информация от регионалната говорителка на полицията в Плевен.

Сигналът за посегателството е постъпил в 7.35 часа тази сутрин. Той е подаден от служители на пощата.

На място са изпратени екип на полицията и разследващ полицаи, които извършват оглед.

В Районната прокуратура в Никопол е образувана преписка за разследване.

По информация на „24 часа” крадците са задигнали блиндирана каса с парите за пенсии.

Кметът на селото Дарин Кинов обясни, че крадците са разбили 3 солидни решетки, за да нахлуят в пощата, която се намира в сградата на кметството. То се намира в центъра на селото, осветено е, но няма охрана.

Местният управник смята, че обирът е извършен след полунощ, тъй като на площада до късно е имало деца и възрастни. Обирджиите били проникнали в общината през страничен вход, където е осветено, но нямало видимост.

Дарин Кинов посочи, че тежката блиндирана каса е с височина на човешки ръст и е била зазидана с решетка за стената. По мнението на кмета крадците са действали спокойно, тъй като вероятно са знаели, че в цялата община Никопол нощем дежури само една патрулка.

Все още не е изчислено колко пари са откраднати от касата. 800 са жителите на село Въбел, като 90 % от тях са пенсионери.